Consultancy specialist

Visie

Hieronder wordt in vier stappen wordt uitgelegd hoe het werk als consultant er uit ziet en wat er tijdens het proces wordt verwacht van zowel de organisatie als geheel en de werknemers.

Kennismaking

In het eerste gesprek maken wij graag kennis met u en uw organisatie. Om uiteindelijk stappen te kunnen maken als organisatie is het belangrijk om er achter te komen wat beide parijen voor elkaar kunnen betekenen.

Beide partijen schetsen een duidelijke visie en creëren een toekomstperspectief. Waarom is de huidige situatie verouderd en welke gewenste doelen heeft uw organisatie voor zowel de nabije als de verre toekomst?

Contractbepaling, Doorlooptijd & Planning

Na het duidelijk vaststellen van de doelen wordt een concreet stappenplan opgesteld waardoor beide partijen ten alle tijden op de hoogte zijn van de te behalen doelen in welk tijdspanne.

Korte termijn doelen worden eveneens opgesteld welke bijdragen aan het behalen van het uiteindelijke doel.

Resultaten

Tijdens het proces vormt communicatie het belangrijkste middel om de doelen te bereiken. Het benoemen van ambassadeurs binnen de organisatie bevorderd de implementatie van de nieuwe werkwijze. Zij dragen het plan en brengen de visie over aan de rest van de organisatie. De veranderingen hebben ten slotte niet alleen effect op het management en het bestuur, maar zal door de gehele organisatie gedragen moeten worden.

Het behalen van kleine resultaten als onderdeel van de korte termijn doelen verhoogt de kans op succes en gaat gepaard met een groeiende motivatie.

Evaluatie & Rapportage

Als laatste onderdeel van het proces zal er goed geevalueerd worden of alle doelen zijn behaald en of uw organisatie de juiste veranderingen heeft doorgemaakt.

Het finetunen van de laatste details zorgt voor een optimale efficiëntieverbetering.


Gedegen advies op maat

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Contact